Share |

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Σταύρος Βιδάλης- ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- 'Aμεση Δημοκρατία για την ΑΘΗΝΑ



Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

οι δημοτικές εκλογές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο  γενικευμένης επίθεσης από την τρόικα και τις πολιτικές δυνάμεις που την υπηρετούν,  που οδηγεί την κοινωνία στη γενοκτονία και τη χώρα στην πλήρη διάλυσή της. Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται ιδιαίτερα έντονα στο χώρο της Αθήνας: οικονομικός μαρασμός, ανεργία, πείνα, περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας,   συνθήκες ζωής για πολλούς κάτω από τα όρια της φτώχιας, πρόσφατα και η απειλή των κατασχέσεων στην ιδιοκτησία.
 Όλα τα ανωτέρω συνθέτουν μια μαρτυρική για τον πληθυσμό καθημερινότητα που με τον χρόνο επιδεινώνεται. Καταδεικνύεται ταυτοχρόνως περίτρανα η αδιαφορία των κομματικών και των κατά καιρούς δήθεν ανεξάρτητων  δημοτικών παρατάξεων και των αντίστοιχων Δημοτικών Αρχών, για μια αξιόπιστη και αποτελεσματική παρέμβαση στα  προβλήματα της πόλης μας.
Είναι προφανής για μας η ανάγκη να υπάρξει η άμεση πλέον είσοδος της ίδιας της κοινωνίας στην πολιτική για λόγους αυτοπροστασίας.  Οι ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας, με άμεση δημοκρατία και πνεύμα κοινοτισμού, οφείλουν να οδηγήσουν το λαό της Αθήνας στην κατάκτηση της δημοτικής αρχής, για μια ικανή και χρηστή αυτοδιαχείριση της πόλης από τους ίδιους τους πολίτες της. 
 
Αρχές και αξίες της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης μας
Οι αξίες, στις οποίες θα πρέπει να στηριχτούμε είναι οι κοινωνικές αξίες των Ελλήνων όπως διαμορφώθηκαν από τον Ελληνικό τρόπο ζωής: η κοινωνική δικαιοσύνη, η αντίσταση στη βία που υφίσταται η κοινωνία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία με πνεύμα κοινοτισμού, η αλληλεγγύη μας στους λιγότερο ισχυρούς, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η προστασία της ιστορικής κληρονομιάς και των φυσικών πόρων, η υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη, η  ισονομία, η εθελοντική προσφορά. Οι βασικές μας αρχές  για  την οργάνωση και λειτουργία της κίνησής μας είναι: η συναίνεση, οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες με εναλλαγή και ανακλητότητα, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, η αποκέντρωση. Ο προτεινόμενος τρόπος για την  λειτουργία της δημοτικής μας κίνησης οφείλει να αντανακλά το γενικότερο Όραμα μας για την αυτοδιοίκηση στο Δήμο της Αθήνας. Με συνοικιακές, διαμερισματικές συνελεύσεις και με την πανδημοτική συνέλευση των πολιτών ως κυρίαρχα όργανα αποκεντρωμένης άσκησης της Δημοτικής εξουσίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Βασικές προτεραιότητες:
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ / ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ, ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΘΕΣΜΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (ΕΠΙΚΟΙΣΜΟ) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ,  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ / ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ, ΧΑΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – Μια νέα αντιμετώπιση:
 Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει με τις όποιες δυνάμεις της να σταθεί δίπλα στην αγωνία και το όραμα των καλλιτεχνών, συνεισφέροντας υλικοτεχνικές λύσεις, βοήθεια και υποδομές παραγωγής. Στην  πλανητική εποχή όπου τα κράτη υποχωρούν, πόλεις αναδύονται. Η κύρια στόχευσή μας στον τομέα του πολιτισμού ανταποκρίνεται στο τρίπτυχο. 
ΑΘΗΝΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Ένα πολεοδομικό όραμα για την Αθήνα
Η πολιτική μας στον τομέα της πολεοδομικής ανασυγκρότησης  θα πρέπει να θέσει με κάθε ειλικρίνεια, λόγω έλλειψης σοβαρών πόρων, στόχους εφικτούς, αλλά κρίσιμους για την μορφή της πόλης και την ποιότητα ζωής.   
α) Να υλοποιηθούν οι προγραμματισμένες από παλαιότερες μελέτες αναπλάσεων στο κέντρο  και στις γειτονιές της πόλης, με προσαρμογή στη σύγχρονη πραγματικότητά,  με σεβασμό  στην ιστορική, πολιτιστική και κοινωνική της κληρονομιά.
β) Μια από της σημαντικότερες επιδιώξεις μας θα είναι η πραγμάτωση της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας. Αξιοποιώντας κάθε υλική δυνατότητα και με παροχή τεχνογνωσίας από τη πλευρά μας θα επιδιώξουμε την υλοποίηση αυτού του πρωταρχικού για την πρωτεύουσα έργου.      
Συμπολίτισσες, συμπολίτες,
Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι δυνατή η άσκηση οποιασδήποτε δημοτικής πολιτικής προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών της χωρίς την ανατροπή των δανειακών συμβάσεων και των αποτελεσμάτων τους. Με αντίσταση στο έγκλημα κι αλληλεγγύη μεταξύ μας μπορούμε να πετύχουμε τη συλλογική ανάταση. Με την ανεξάρτητη ακηδεμόνευτη κομματικά αμεσοδημοκρατική δημοτική μας κίνηση δίνεται για πρώτη φορά το ουσιαστικό δικαίωμα στον δημότη να αποφασίζει και να διοικεί άμεσα την πόλη της Αθήνας.

επικοινωνία: 6973905262 - email: dinameisathinas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου